دوشنبه, 28 فروردين 1396 00:15

خصوصیات سایت خوب

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
خصوصیات سایت خوب خصوصیات سایت خوب

داشتن یک سایت خوب به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی نظیر کاربرد پذیری ، طراحی زیبا ، رعایت استاندارد های طراحی و ... . در این مقاله به برخی دیگر از عوامل موثر در طراحی و مدیریت یک سایت خوب خواهیم پرداخت.

توجه داشته باشید که در کنار طراحی و پیاده سازی سایت مدیریت یک سایت نیز اهمیت زیادی دارد. مدیر یک سایت باید اطلاعات کافی در خصوص مدیریت و ویرایش تصاویر ، ویدیو و نگارش صحیح و اصولی مطالب منطبق بر اصول سئو و استانداردهای موتورهای جستجو داشته باشد. باید بدانید که طیف وسیعی از بازدید کنندگان یک سایت از طریق جستجو در موتورهای جستجو به سمت آن وب سایت هدایت می شوند، پس به نوعی میتوان گفت که شما باید مقاله را برای موتورهای جستجو بنویسید تا آنها بتوانند به خوبی محتوای سایت شما را تشخیص دهند.

در طراحی ، پیاده سازی و مدیریت یک سایت خوب باید به مواردی که در ادامه ذکر می شود توجه داشته باشید:

 

1- سعی کنید آدرس وب سایت و نشانی ایمیل و حتی شماره تماس خود را در تمام صفحات سایت قرار دهید

این کار سبب می شود کاربران در صورتی که در صفحه ای از سایت شما جذب خدمات و محصولات شما شدند بلافاصله بتوانند با شما تماس بگیرند. و لازم نیست دیگر به دنبال لینک ارتباط با ما یا صفحه تماس بگردند. همچنین میتوانید لینک صفحه ارتباط را به صورتی واضح و در دسترس در تمام صفحات قرار دهید.

 

2- از فایلهای تصویری کوچک استفاده کنید.

این کار باعث میشود صفحه سریعتر باز شود و بازدیدکننده ای با دستگاه قدیمی و سرعت اتصال متوسط یا پایین (که تعدادشان کم نیست) از دیدن سایت شما منصرف نشوند.هیچ کس حتا 30 ثانیه برای دیدن نشانه سایت منتظر نمی ماند.

 

3- صفحه آرایی سایت اهمیت زیادی دارد.

سعی کنید مطالب خود را با تیتر جذابی آغاز کنید که شامل مهمترین بخش مطلب باشد. اگر مطلبی طولانی است آن را بخش بخش کنید تا کاربر بتواند به سرعت قسمت مورد نظر خود را پیدا کند.سر فصلها را مرتب و مشخص (با رنگ متفاوت با ضخامت بیشتر) بچینید. از حروف ایتالیک برای تاکید بر جمله یا کلمه مورد نظر خود استفاده کنید تا خواننده متوجه اهمیت آن بشود.

 

4- از رنگ و فونت مناسب استفاده کنید.

برای شاخص شدن سایت یک الگوی رنگی مناسب با حال و هوای آن در نظر بگیرید که علاوه بر تنوع بخشیدن به سایت شما به نوعی علامت مشخصه آن هم بشوند. بهتر است برای این کار از یک مشاور طراحی گرافیک کمک بگیرید. هرگز از اهمیت معانی رنگها غافل نشوید.

 

5- از حروف در شکل و اندازه مناسب استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که خواندن از روی صفحه مانیتور برای همه کار آسانی نیست، پس باید حروفی با شکل مناسب و اندازه قابل استفاده در عموم کامپیوترها انتخاب کنید.فونتهای جدید و فانتزی در بعضی از مدلهای قدیمی سیستمهای عامل باز نمی شوند.

 

6- به سایت خود تشخص ببخشید.

سبکی را در نظر بگیرید که با محتوا و شخصیت سایت شما هماهنگی داشته باشدو در نظر داشته باشید که این سبک معرف خود شما هم هست پس اگر میخواهید تاثیر یا مفهوم خاصی به بیننده القا کنید،از همان ابتدا تصمیم بگیریدکه آیا سایت شما: رسمی است یا راحت، دوستانه است یا جدی، مدرن است یا سنتی،سرد است یا گرم؟ برای مثال، رسمی، حالتی است که در محل کار دارید یعنی توجه شما به کار،مسایل اداری و حرفه ای است. با غریبه ها در شدیدترین حالت رسمی هستید و میخواهید تاثیر اولیه بسیار خوبی بر آنها بگذارید. یک سایت رسمی، حرفه ای، مطابق آداب و رسوم و گاهی سنتی است. راحتی،حالتی است که با دوستان و خانواده داریم و مدتها از لزوم تاثیر اولیه خوب گذشته است. یک سایت راحت، دوستانه و خودمانی است.

 

7- اهمیت خوانایی بیش از زیبایی است.

پس زمینه را تا حد امکان روشن انتخاب کنید و اگر تصاویریا علایم گرافیکی تزئینی در آن هست ،همه را تا حد امکان در حاشیه بگذارید و در غیر این صورت آین تصاویر را کمرنگ کنید. پس زمینه سیاه را فقط در جایی استفاده کنید که مطلبی با حروف درشت دارید،مانند صفحه اول یا تیتر، و پس از آن متن عادی را در زمینه روشن بیاورید.

 

8- سایت خود را مرتب بروزرسانی نمایید.

بر خلاف یک مطلب چاپی، یک سایت اینترنتی پروژه ای نیست که یکباره به پایان برسد بلکه پروژه ای دائم است. باید آماده باشید تا بنا به نوع سایت، حداکثر ماهی یکبار مطالب آنرا به روز کنید و بخشهای تاریخ گذشته را بردارید. داشتن بازدیدکنندگان دائم بسیار مطلوب است، پس باید به آنها دلیلی برای بازگشت بدهید، چیزی مثل یک سرویس خاص (برای مثال e-mail رایگان) ،طلاعات روز یا مطالبی که متخصصین سایت شما قادر به ارائه آن هستند.

 

9- محتوای جامع بنویسید.

شبکه اینترنت جایی برای مطالب کوتاه و مختصر و تک جمله ای نیست.هر چه مطالب خود را با ذکر جزئیات و منابع مطالعه بیشتر ارائه کنید،خوانندگان بیشتری خواهید داشت. ممکن است توضیح واضحات به نظر برسد اما اگر فهرست مطالب و سرفصلها در جای مناسب و قابل دسترسی قرار نداشته باشد کاربر سردر گم شده و سایت را ترک خواهد کرد.

 

10- شیوه نگارش مناسبی انتخاب کنید.

مطالب خود را طوری بنویسید که مخاطب شما حس کند این مطالب برای او نوشته شده است و از خواندن آن لذت ببرد. برای دست یافتن به این هدف،مطالب خود را تا حد امکان و بدون دور شدن از قواعد نگارشی،با لحن محاورهای بنویسید. این شیوه نه تنها دوستانه تر،بلکه خواندن آن هم ساده تر است.

 

11- سایت خود را تست کنید.

در نهایت پس از آماده شدن سایت و قبل از اینکه آنرا روی شبکه قرار دهید لازم است که حتما آنرا تست کنید و مطمئن شوید که در سیستمهای مختلف همانطور دیده میشود که میخواهید. برای این کار سایت را با سیستمهای مختلف، با تعداد رنگ و رزولوشن های متفاوت ببینید و مطمئن شوید سایت شما در هر حال قابل دیدن و خواندن است.

 

منبع: وب24

بازنویسی و ویرایش شده توسط : وب2