آنلاين بودن دائم باعث اضطراب مي شود

آنلاين بودن دائم باعث اضطراب مي شود

 

 

در مترو، اتوبوس، تاکسی حتی مهمانی‌ها با آدم‌هایی مواجه می‌شویم که حتی وقت سرخاراندن ندارند؛ نه به دلیل مشغله کاری، به دلیل استفاده از گوشی یا تبلت‌شان. آنها یا در حال بازی کردنند یا در حال فرستادن پیام‌های فوری. اکثر این افراد همیشه آنلاین‌اند. اما این آنلاین بودن به چه ارزشی است، چیزی است که به تازگی محققان به آن جواب داده‌اند.
دکتر کریستین گرنت، روانشناس در مرکز پژوهش در روانشناسی، رفتار و پیشرفت در دانشگاه کاونتری می‌گوید: اثرات منفی این فرهنگ «همیشه آنلاین بودن» این است که ذهن شما هیچ‌گاه استراحت نمی‌کند، به بدن خود اجازه تجدید قوا نمی‌دهید، بنابراین همیشه مضطرب هستید. هرچقدر بیشتر خسته و مضطرب شویم، اشتباه‌های ما نیز بیشتر می‌شود. سلامت جسم و روان آسیب می‌بیند.
به گزارش فناوران او معتقد است این واقعیت که در هر جای دنیا می‌توانیم با کارمان در ارتباط باشیم یک ناامنی عمیق به وجود می‌آورد. دکتر گرنت می‌گوید: یک اضطراب عظیم در دست کشیدن از کنترل وجود دارد. در تحقیقی که انجام دادم آدم‌های زیادی بودند که تمام مدت با فناوری سفر می‌کردند، فارغ از این‌که به کدام منطقه زمانی می‌روند، در نتیجه خیلی خسته بودند. دکتر السدیر امسلی، رییس جامعه طب کار نیز با نظرات دکتر گرنت موافق است و می‌گوید: هر سال نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر در بریتانیا گزارش می‌کنند که استرس ناشی از کار آنها را مریض کرده است.
تغییرات در تکنولوژی یکی از عوامل تاثیرگذار است، به خصوص اگر باعث شود کارمندان احساس کنند نمی‌توانند از پس مطالبات روزافزون برآیند یا کنترل کمتری بر مدیریت میزان کار خود دارند. ناتوانی در تصمیم‌گیری
بنا به گزارش آفکام، نهاد ناظر بر رسانه‌های بریتانیا، 61 درصد بزرگسالان در بریتانیا امروزه می‌گویند صاحب یک تلفن هوشمند هستند و تعداد خانوارهایی که تبلت کامپیوتری دارند نیز در یک سال اخیر دو برابر شده و به 44 درصد رسیده است. بنا به گفته آفکام، از سال ۲۰۱۰ تا امروز، استفاده روزانه از رسانه‌ در بریتانیا از ۸ ساعت و ۴۸ دقیقه در روز به بیشتر از ۱۱ ساعت رسیده است، افزایشی که بخش بزرگی از آن ناشی از ظهور تلفن‌های هوشمند است. در حال حاضر در بریتانیا زمانی که مردم به استفاده از رسانه‌ها اختصاص می‌دهند از زمان خواب‌شان بیشتر است. هرچقدر تعداد تلفن‌های همراهی که به اینترنت متصل می‌شوند بیشتر می‌شود، میزان اطلاعاتی که در اختیارمان قرار می‌گیرد نیز بیشتر می‌شود. محققان می‌گویند: مردم با محدوده وسیع‌تری از اطلاعات و وسایل ارتباطی مواجه‌اند و مدیریت کردن همه آنها سخت است که این شرایط در محیط کار اضطراب بیشتری به وجود می‌آورد. در واقع تصمیم‌گیری سخت‌‌تر می‌شود و کارایی بسیاری از مردم کم می‌شود، زیرا غرق در اطلاعات می‌شوند و احساس می‌کنند هیچ وقت نمی‌توانند از دفتر فرار کنند. در گزارشی نیز آمده است: نیروی کار بریتانیا با وجود این‌ همه ارتباطات و اطلاعات، بهره‌وری بیشتری نسبت به قبل ندارد. تیم فورر، وکیل مدافع نیز می‌گوید: چرا دستمزد‌ها با تورم افزایش پیدا نکرده است؟ برای اینکه تعداد بیشتری نیروی کار داریم که کمتر کار می‌کنند. فکر می‌کنیم چک کردن ایمیل کار محسوب می‌شود؛ در حالی که در بسیاری مواقع کار مفید و مولد نیست. مرز میان کار و اینترنت
خط ماتی که کار و تفریح را از هم جدا می‌کند، تنها مساله‌ سلامتی کارمندان نیست. عواقب آن برای کارفرماها نیز جدی است. فورر می‌گوید: براساس دستورالعمل، زمان کار در اروپا حداکثر ساعت کار در یک هفته ۴۸ ساعت است و هرکس باید بین هر ۲۴ ساعت کار ۱۱ ساعت استراحت داشته باشد. اما اگر اولین کاری که صبح و آخرین کاری که شب قبل از خواب می‌کنید چک کردن اس‌ام‌اس و ایمیل‌های کاری است، به راحتی این مرزها شکسته می‌شود. او معتقد است که این شرایط وظیفه شرکت‌ها در مراقبت از کارمندان‌شان را خدشه‌دار می‌کند.
از سوی دیگر، اتکای کارمندان به اپلیکیشن‌های کاری بیشتر شده است، اما صبر و تحمل افراد هنگامی که این اپلیکیشن‌ها از کار می‌افتند شدیدا رو به کاهش است. براساس تحقیقات شرکت سولار ویندز، بیش از نیمی از کارمندان احساس می‌کنند با توجه به راه‌های ارتباطی زیاد، از آنها انتظار می‌رود سریع‌تر کار کنند و کارها را زودتر از موعود تحویل دهند، همچنین نزدیک به نیمی از کارمندان معتقدند کارفرمایشان از آن‌ها انتظار دارد همیشه و همه جا در دسترس باشند.

 

 

لطفأ نظرات و پيشنهادات خود را در خصوص بهتر و مفيد تر شدن مطالب و محتويات سايت از طريق بخش نظرات اعلام نماييد .