محتویات آموزش :
1- انواع وب سایت ها
2- زبان های برنامه نویسی وب
3- نیازمندیهای طراحی وب
انواع وب سایت ها
وب سایت ها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند:
- وب سایت های استاتیک: در این گونه وبسایتها از زبان های برامه نویسی استفاده نشده. پایگاه داده ای وجود ندارد. و برای درج محتوا مدیر وب سایت مجبور است یا خودش به دستورات html و css آشنایی داشته باشد و یا از یک متخصص کمک بگیرد تا محتوا را در بین کد های html صفحات قرار دهد.
- وب سایت های داینامیک: با پیدایش زبان های برنامه نویسی تحت وب ، شبکه وب جهان گستر یا world wide web به کلی متحول شد. پیش از این بیننده فقط میتوانست وب سایت را مشاهده نماید و یا نهایتا اطلاعاتی را دانلود نماید. اما با گسترش زبان های تحت وب خدمات و قابلیت های وب نیز گسترش یافت.شما در یک وب سایت پویا به راحتی می توانید ظاهر وب سایت را عوض کنید ، یک عکس ، فیلم و یا هر مدیای دیگر را برای دریافت کاربران در سایت قرار دهید ، حتوای سایت خود را به روز رسانی کنید و یا با کاربران سایت خود ارتباط برقرار نمایید.
فروشگاه های آنلاین ، شبکه های اجتماعی ، انجمن های گفتگو ، خدمات بانگداری اینترنتی و .. از شاخص ترین نمونه وب سایت های داینامیک هستند.
- زبان های برنامه نویسی وب
زبان های برنامه نویسی وب به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- زبان های سمت کاربر(client side)
- زبان های سمت سرور(server side)
- زبان های سمت کاربر
منظور از این زبان ها زبان هایی هستند که برای اجرا نیازمند پشتیبانی در کامپیوتر کاربر هستند به طور مثال مرورگر وب کامپیوتر بیننده وب سایت باید از جاوا اسکریپت یا فلش پشتیبانی نماید تا صفحه وب حاول کدهای جاوااسکریپت و فایل های فلش به خوبی نمایش داده شوند. به عبارت دیگر زبان های سمت کاربر در کامپیوتر بیننده وب سایت اجرا می شوند.
html , CSS , JavaScript از جمله زبان های سمت کاربر هستند.
- زبان های سمت سرور
زبان های سمت سرور به زبان هایی گفته می شود که در سرور اجرا شده و نتیجه آن در قالب فایل html در کامپیوتر کاربر نمایش داده می شود.
php , asp , java از جمله زبان های سمت سرور هستند. این زبان ها برای اجرا هیچ نیاز ب به پشتیبانی در کامپیوتر کاربر ندارند و فرقی نمیکند که کاربر با استفاده از چه ابزاری در حال مشاهده سایت است.
- نیازمندیهای طراحی سایت
برای طراحی یک وب سایت داینامیک شما باید تقریبا به همه زبان های سمت کاربر و یکی از زبان های سمت سرور آشنایی داشته باشید. البته هر یک از زبان های فوق قابلیت های خاص خود را دارند و هیچ یک را نمیتوان جایگزین دیگری کرد. در ادامه که به صورت کاربردی و مرحله به مرحله آموزش را دنبال میکنیم با کاربرد هریک از این زبان ها بیشتر آشنا خواهید شد.
در اولین مرحله از طراحی وب سایت لازم است با دستورات html و css به طور کامل آشنا شوید. قصد ندارم به صورت کلیشه ای دستورات html و css را ذکر کنم چرا که رویکرد این آموزش ها آموزش به صورت کاربردی می باشد لذا با تعریف یک پروژه کاری در طول آموزش به تکمیل آن و ذکر دستورات مرتبط با پروژه تعریف شده خواهیم پرداخت.
با این وجود ذکر مقدمات کار به منظور فهم کامل آموزش ها ضروری است بنابراین توصیه میکنم عجله نکنید و تمام مطالب درج شده در آموزش را به دقت دنبال کنید تا به قسمت های جذاب تر و شیرین تر و عملی تر آموزش برسیم. به هر حال هدف از تهیه این آموزش ، آموزش صفر تا صد طراحی وب می باشد به همین دلیل ممکن است قسمت های اول آموزش برای برخی پیش پا افتاده باشد ولی برای برخی تازه و جذاب.