انواع میزبانی وب کدامند ؟

انواع میزبانی وب کدامند ؟

 

امروزه، دنیای وب راهی بسیار آسان برای درک و فراگیری اخبار،اطلاعات و مطالب دیگر است. به این ترتیب اینترنت یک راه ارتباطی میان مردم ایجاد کرده است که در حال تبدیل شدن به اولین انتخاب برای تبلیغات، اشتراک گذاری مطالب، دانش روز دنیا و موارد دیگر است.
وبسایت در مرکز توجه برای کسب و کار، دولت ها و افراد مختلف از سراسر جهان قرار گرفته است. پس جهان به یک وبسایت که بر روی وب باشد نیاز دارن هرچند که مطمئنا یک وبسایت به یک سرپناه برای زندگی نیاز دارد تا در دسترس همگان باشد و آن را میزبانی وب می نامند.
اکنون در ادامه مطلب در مورد انواع میزبانی وب نوشته شده است. چند نوع از میزبانی وب وجود دارد که معمولا برای وبسایت ها استفاده می شود. شما می توانید با توجه به نیاز ها و بودجه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.

 

میزبانی اشتراكی وب (Shared Hosting)

میزبانی اشتراكی وب اقتصادی‌ترین گزینه برای گرفتن میزبانی یك وب‌سایت است. همچنین این مفهوم به نام‌های سرویس میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته می‌شود. در این نوع از سرویس میزبانی وب، تعدادی از وب‌سایت‌ها روی یك سرور وب قرار دارند. تعداد وب‌سایت‌هایی كه روی یك سرور مستقر هستند می‌تواند به صدها و حتی هزاران وب‌سایت برسد. بیشتر وب‌سایت‌هایی كه در اینترنت وجود دارند به صورت اشتراكی روی سرورهای میزبانی وب قرار گرفته‌‌اند. یك سرویس میزبانی اشتراكی وب می‌تواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد. سرویس میزبانی اشتراكی وب مدیریت شده، پشتیبانی بسیار بالاتری نسبت به سطح استاندارد پشتیبانی سرویس میزبانی اشتراكی وب به مشتریان خود ارائه می‌كند.

 

میزبانی فروشی وب

در این نوع سرویس، یك مقدار مشخصی از فضای ‌هارددیسك و پهنای باند سرور میزبانی وبی كه می‌توانید وب‌سایت‌هایی را روی آن قرار دهید، از طرف شخص سومی ‌به شما اختصاص داده می‌شود. به بیان دیگر، شما قادر خواهید بود سرویس یا شركت فروش میزبانی وب خودتان را به راه بیندازید. می‌توانید حساب‌های كوچك‌تری روی این حساب میزبانی وب فروخته شده بسازید و آنها را به صورت رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی‌ واگذار كنید. بیشتر ارائه‌كنندگان میزبانی وب، WHM‌/‌Cpanel را به عنوان یك ابزار مدیریت حساب با حساب میزبانی فروشی وب در اختیار كاربران قرار می‌دهند.

 

میزبانی رایگان وب

در این نوع از میزبانی وب، سرویس میزبانی وب به صورت رایگان یا به منظور جنبه‌های تبلیغاتی ارائه شده است. اگر شما مبتدی هستید یا پول كافی برای خرید یك حساب میزبانی اشتراكی وب ندارید، میزبانی رایگان وب می‌تواند كار شما را انجام دهد. نكته قابل توجه در این زمینه این است كه میزبانی رایگان وب محدودیت‌های بسیاری در استفاده، نرم‌افزار، پهنای باند، فضای دیسك و ... دارد. اگر واقعا قصد دارید وب‌سایت‌تان را مردمی‌كنید، نیاز دارید كمی ‌هزینه كنید و یك حساب میزبانی وب مناسب برای خودتان خریداری كنید.

 

میزبانی وب سرورهای شخصی مجازی (VPS : Virtual Private Server)

در نوع سرور شخصی مجازی از انواع میزبانی وب، ارائه‌كنندگان میزبانی وب، یك ماشین مجازی برای استفاده انحصاری دراختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. یك سرور مجازی از دید كاربر مثل یك سرور اختصاصی است و همانند آن عمل می‌كند، ولی درواقع یك سرور واحد است كه با استفاده از نرم‌افزار مجازی‌سازی به چند سرور مجازی تقسیم شده است. در واقع سرور تعدادی كاربر را میزبانی می‌كند، ولی از دید كاربران آنها تنها شخصی هستند كه از سرور استفاده می‌كنند. سرور مجازی ازنظر كاربردی برابر یك رایانه است كه از نظر فیزیكی تكه تكه شده و هر تكه برای احتیاجات یك مشتری خاص تخصیص داده شده است. خصوصیات یك رایانه تكه‌تكه شده (از نظر فیزیكی) را دارد و می‌تواند برای اجرا به عنوان یك رایانه سرور پیكربندی شود. بسته به تمایل شما، یك سرور شخصی مجازی می‌تواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.

 

میزبانی اختصاصی (ِDedicated Server)

یك میزبانی اختصاصی نوعی است كه در آن تمام سرور به مشتری اجاره داده می‌شود در میزبانی اختصاصی برخلاف میزبانی اشتراكی كه وب‌سایت شما دركنار صدها وب‌سایت افراد دیگر میزبانی می‌شد، سرور وب فقط سایت‌های شما را میزبانی می‌كند. در این نوع از میزبانی شما واقعا تنها فردی هستید كه از سرور وب استفاده می‌كنید. شركت میزبانی وب فقط تجهیزات و اتصالات را مدیریت می‌كند و كارهایی مثل راه‌اندازی مجدد، نصب سیستم‌عامل و... به عهده شماست (در مدیریت نشده). میزبانی اختصاصی مدیریت شده هم وجود دارد كه بخشی از اداره كردن و نگهداری از سوی ارائه‌كننده میزبانی وب صورت می‌گیرد. بیشتر وب‌سایت‌های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می‌كنند كه این قابلیت را داشته باشند تا هركاری می‌خواهند با سرورهای خود انجام دهند.

 

میزبانی در محل شركت

میزبانی در محل شركت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت كه در این نوع از میزبانی وب، كاربر یا مشتری مالك سرور می‌شوند. راه‌اندازی این سرور به صورت فیزیكی در محل كاربر و در قفسه (rack) آنها صورت می‌گیرد. یك سرور درمحل، ممكن است از بقیه انواع سرویس‌های میزبانی وب گران‌قیمت‌تر باشد؛ ولی از آنجا كه سخت‌افزار برای خود آنهاست و اجاره نشده، برای یك كسب و كار می‌تواند فواید بسیار زیادی در پی داشته باشد. همچنین با راه اندازی سرور در محل كاربر، امنیت بسیار بالاتری به وجود خواهد آمد.

 

میزبانی ابری

میزبانی ابری كه به میزبانی جدولی نیز معروف است، در حال تبدیل شدن به محبوب‌ترین سرویس میزبانی وب است و این مساله ناشی از این واقعیت است كه میزبانی ابری همواره وب‌سایت را در اوج نگه می‌دارد (بدون وجود هیچ زمان از كار افتادن). این نوع از میزبانی، یك قدم فراتر از سیستم‌های میزبانی اشتراكی، شخصی مجازی یا اختصاصی است كه امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. در یك محیط فیزیكی، یك وب‌سایت، محدود به منابعی است كه سرور ارائه می‌كند (RAM، فضای دیسك و...) ولی با استفاده از میزبانی ابری این نیازهای نگران‌كننده برطرف خواهند شد. زمانی كه شما به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارید می‌توانید فورا آن را از ابر بگیرید و وقتی كه كارتان به پایان رسید می‌توانید براحتی آن را به ابر برگردانید. سرویس‌های میزبانی ابری از تعدادی سرورهای مختلف استفاده می‌كند. به این معنی كه همواره حداقل یك سرور برای نگه داشتن بار در دسترس است. در بیشتر شرایط هر سرور برای انجام یك دستور اختصاص داده شده است.

 

میزبانی خوشه‌ای

میزبانی خوشه‌ای از نظر این كه بار میزبانی روی تعدادی سرور پخش می‌شود، شبیه میزبانی ابری است كه این مساله دردسترس بودن را افزایش می‌دهد. زمانی كه سرویس‌ها در سرورهای مختلف خوشه‌ای می‌شوند، تك نقاط شكست برطرف می‌شود و در دسترس بودن وب‌سایت‌تان افزایش پیدا می‌كند. اگر یكی از سرورها از كار بیفتد، ترافیك به سمت سرور دیگر حركت می‌كند و بنابراین هیچ زمان از كار افتادگی رخ نمی‌دهد. میزبانی خوشه‌ای به مشتری‌ها اجازه می‌دهد زیرساخت‌هایی را برای كنترل امنیت، توازن بار و منابع داده‌ای حیاتی سایت با بهره‌وری و افزونگی بالاتر به كار بگیرند. سرورها برای افزونگی در مكان‌های فیزیكی مختلفی جای‌گذاری شده‌اند. البته میزبانی وب را می‌توان بر اساس سیستم‌عامل مورد استفاده (لینوكس یا ویندوز) و همچنین پانل‌های كنترلی (Cpanel‌/‌Plesk‌/‌DirectAdmin و...) نیز تقسیم‌بندی كرد.

 

 

لطفأ نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص بهتر و مفید تر شدن مطالب و محتویات سایت از طریق بخش نظرات اعلام نمایید .