آموزش طراحی وب (قسمت اول)

مقدمه

امروزه داشتن یک وب سایت برای افراد ، سازمانها ، شرکت ها و ... دیگر به یک ضرورت  تبدیل شده است. اگر در گذشته میخواستید یک وب سایت را راه اندازی نمایید باید وقت و هزینه زیادی را برای طراحی و راه اندازی وب سایت هزینه می کردید اما امروزه این کار با سرعت بیشتر و هزینه کمتری امکان پذیر است.

تولید نرم افزار های مختلفی که برای طراحی آسان و سریع یک وب سایت ایجاد شده اند دستیابی به این امر را راحت و آسان نموده اند.

در این آموزش سعی نموده ام به صورت مرحله به مرحله چگونگی طراحی و پیاده سازی یک وب سایت را آموزش دهم.

انواع مختلف وب سایت را از جهت تکنولوژی به دو دسته کلی استاتیک (ایستا) و داینامیک (پویه) میتوان تقسیم کرد.

از آنجایی که با توسعه وب و ایجاد زبان های برنامه نویسی تحت وب و به دنبال آن ایجاد وب سایت های پویا دیگر وب سایت های ایستا جایی در وب نداشته و کاربرد چندانی ندارند لذا در این آموزش فقط به توضیحات و تعریف مختصری از وب سایت های ایستا بسنده کرده و آموزش کلی را در زمینه وب سایت های پویا ارائه می کنم. 


تفاوت وب و اینترنت

بر خلاف آن چیزی که همه فرض میکنند و وب و اینترنت را با هم یکسان می دانند لازم است ذکر کنم که وب و اینترنت دو مفهوم کاملا مجزا از یکدیگر هستند. در واقع وب جزئی از اینترنت است. اینترنت از بدو پیدایش خدمات مختلفی را به بشر عرضه نموده است که یکی از وب میتوان به عنوان یکی بزرگترین خدمات اینترنت نام برد.

اینترنت (internet) مخفف عبارت internet network و به معنی شبکه های به هم پیوسته است. اینترنت یک شبکه بزرگ از رایانه های به هم پیوسته است که بر پایه پروتکل TCP/IP بنا شده است. رایانه های موجود در شبکه اینترنت به وسیله بستر های مختلف ارتباطی نظیر کابل ها ، فیبرهای نوری ، امواج الکترو مغناطیسی به یکدیگر متصل شده اند.

خدمات مختلفی نظیر پست الکترونیک(رایانامه) ، وب جهان گستر یا word wide web ، دستیابی از راه دور ، رسانه های ارتباطی (شبکه های خبری و رسانه های سمعی و بصری) ، ارتباطات انسانی (پیام رسان های فوری ، تالار های گفتگو و شبکه های اجتماعی) و ... بر بستر شبکه اینترنت پیاده سازی شده اند و یا تغییر شکل داده اند.

اما وب در واقع یکی از خدماتی است که توسط اینترنت ارائه گردیده است. از طریق وب میتوان استفاده و دسترسی از سرویس هایی همچون رایانامه ، انتقال فایل یا ftp ، بازی آنلاین و ... را ارائه نمود اما دسترسی به هر یک از این سرویس ها بدون بهره گیری از وب  و بر پایه سیستم های مستقل نیز امکان پذیر است.